Raija Partasen kirje ensimmäisenä adventtina 2022

Hyvät Inner Wheel sisaret

Kauteni Kansallisen Neuvoston presidenttinä alkoi vauhdikkaasti, kesällä Berliinin vierailuun esitystä valmistellen ja siihen liittyvää kirjeenvaihtoa hoidellen. Syksy alkoi elokuun kokouksessa esiin tulleitten asioiden selvittelyssä.  Hoidettavaa kertyi myös kansainvälisen Inner Wheelin asioissa.

Suomen Inner Wheelin toiminnan uudet järjestelyt

Elokuun 2022 Kansallisen Neuvoston kokouksen yhteydessä tuli esille, että sääntöjemme mukaan Kansallisen Neuvoston jäseniä ovat sekä piirit että klubit. Niinpä Kansallisen Neuvoston kokouksiin tulee kutsua myös klubien edustajat. Aiemmin käytäntönä on ollut, että piirien puheenjohtajat ja tammikuun kokouksessa myös varapuheenjohtajat ovat osallistuneet Kansallisen Neuvoston kokouksiin.

Tammikuun kokoukseen tullaankin sääntöjen mukaisesti kutsumaan sekä piirien että klubien edustajat. Kokous järjestetään tammikuun 21. päivänä Ostrobotnialla Helsingin keskustassa. Toivon, että mahdollisimman monet kutsuttavat pääsevät osallistumaan tähän Suomen Inner Wheelin ”yleiskokoukseen”.

Kansainvälinen toiminta

Kesän Inner Wheel työni keskittyi Suomessa järjestettävien Euroopan Sisarpäivien (Rally) 2025 kutsun kirjoittamiseen ja esityksen suunnitteluun Berliinissä 10.9. esitettäväksi. Kirjoittamani raportti Berliinistä, jonka olette jo varmaan lukeneet nettisivuiltamme (European Rally In Berlin 2022 – Inner Wheel Finland), välitti toivoakseni Berliinin huikean tunnelman ja sen mielenkiintoisen annin.

Toinen syksyllä melkoisesti työtä aiheuttanut asia oli muutosehdotuksen kirjoittaminen IW sääntöihin (Constitution 2021) vuoden 2024 Yleiskokoukseen (Convention) Manchesteriin. Vaikka raamit olivat jo selvät, kirjoittaminen vaati tarkkuutta, hienosäätöä ja korjauksia korjausten perään. Muutoksella on tarkoitus edistää jäsenmaiden yhdenvertaisuutta kansainvälisen Inner Wheelin tehtäviä täytettäessä. Ehdotustamme tukee Alankomaiden Inner Wheel.

Ulkoilu- ja yhdessäolopäivä 11.10.2022

Ensimmäinen Kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10.2022 järjestetty yhteinen ulkoilu- ja yhdessäolopäivä onnistui loistavasti. Kiitos kaikille teille. Siitä tehtiin juttu kansainväliseen Wonder Women- verkkolehteen. Siinä haastoimme muut kansainvälisen IW:n jäsenet ympäri maailman osallistumaan ensi vuonna kanssamme yhteiseen päivään. Ajankohta oli loistava myös sen takia, että tuohon aikaan iranilaiset naiset taistelivat ja toimivat edelleen tyttäriensä oikeuksien puolesta.

Tulevan kansainvälisen presidentin Trish Douglasin ystävyysvierailu syyskuussa 2023

Tuleva IIW presidentti esitti toivomuksen päästä vierailemaan Pohjoismaissa. Kirjeenvaihdossa Trish Douglasin ja pohjoismaisten kollegojen, viimeksi Ruotsin Agneta Larssonin kanssa, sain tietää, että Ruotsissa Trishin vierailu on päätetty alkavaksi 15.9. Pyysin Trishia varaamaan alustavasti Suomen vierailun alun ajankohdaksi syyskuun 10. (tai 11.) päivän, jolloin matka voisi jatkua kätevästi Ruotsiin 14.9. illalla tai 15.9. aamulla. Virallisen kutsun esittämisestä Trish Douglasille käsitellään hallituksen ehdotuksen pohjalta Kansallisen Neuvoston  tammikuun kokouksessa.

Kysymykseen toiveista Suomen vierailun suhteen vastasin Trishille, että tuskin voimme toteuttaa hänen ensin mieleensä tullutta ajatusta lumesta ja poroista, mutta toisen toiveen voimme varmasti toteuttaa. Voimme kertoa omasta toiminnastamme sekä yhteiskuntamme rakenteista ja kulttuurista eri puolilla Suomea.  Ajatuksena on, ettei Trish jäisi suinkaan pelkästään eteläiseen Suomeen vaan me kaikki Inner Wheelin jäsenet olisimme emäntinä tavalla tai toisella, jotkut ihan konkreettisesti toiset vaikka etänä.

Trish painotti lisäksi, ettei hän missään tapauksessa halua mitään lisäkuluja kuten hotelleja tai hienoja hotellipäivällisiä, vaan mieluusti yöpyy IW- sisarten luona ja tietenkin haluaa tavata IW sisaria.

Eurooppalaiset Sisarpäivät eli Suomen Rally 2025

Berliinin tuomisina kokemani innostus syksyllä 2025 Suomessa järjestettäviä Eurooppalaisia Sisarpäiviä kohtaan on tullut esiin monin yhteydenotoin, mitkä jatkuvat edelleen. Järjestelyt ovat jo alkaneet ja toivon mukaan tästä tulee koko Suomen juttu, ei vain piirin 142 järjestelyvastuulla järjestettävä tapahtuma.

Inner Wheelin juhlavuosi 2024

Pian tulee 100 vuotta kuluneeksi siitä, kun Inner Wheel perustettiin. Nyt voi alkaa miettiä sitä, miten juhlistaisimme juhlavuotta. Voisiko se olla klubeissa vähän juhlavampi kokous, jossa kerrattaisiin Inner Wheelin historiaa ja oman klubin taivalta muistellen, tai piiritasolla kaikkien klubien yhteisellä kokoontumisella.  Juhlavuosi antaa myös hyvän syyn tuoda järjestöämme esille myös lehdistössä. Nyt on hyvä aika miettiä sitäkin, miten huomioisimme juhlavuoden myös valtakunnallisesti.

Lopuksi

Korona-aika on ollut vaikeaa aikaa myös meille ”innerwheeliläisille”. Onneksi olemme nyt päässeet etäkokouksista normaalimpiin kokouskäytäntöihin ja tapamaan toisiamme kasvotusten.

Vara- ja pastpresidenttien sekä omat vierailuni piirikokouksissa antoivat arvokasta tietoa IW:n toiminnasta ja toiveista muualtakin kuin vain lähipiireistämme. Minulle oli suuri ilo tavata ihmisiä Joensuussa ja Kajaanissa.

Klubien edustajien osallistumien KN:n kokouksiin on loistava asia. Se lisää tietoa ja lähentää jäseniä entistä paremmin Inner Wheelin toimintaan. Omalta osaltani tulen kirjeitse pitämään jäsenemme ajan tasalla niin omasta kuin kansainvälisestä toiminnastamme.