KN:n presidentin kirje

Inner Wheel 100 vuotta, juhlavuosi on alkanut

 Inner Wheelin juhlavuosi 2023–2024 on alkanut. Järjestön jäseninä voimme kokea historiallisen tapahtuman, Inner Wheelin siirtymisen uudelle vuosisadalle.

Sääntömääräinen Kansallisen Neuvoston elokuun kokous on ajankohta, jonka jälkeen IW-klubien toiminta alkaa kesän jälkeen aktivoitua.  Juhlavuoden ensimmäinen KN:n kokous pidettiin lauantaina 26.8.2023 Helsingissä Hotel Arthurissa.  Osanottajamäärää ei tarvinnut tällä kertaa rajoittaa ja virallisten edustajien ohella oli myös tarkkailijajäseniä, mikä osoittaa, että kiinnostusta järjestömme asioiden käsittelyyn on. Toinen puoli asiasta on tietysti tulla tapaamaan ystäviä ja saamaan samalla uusia.  Mikään matka ei ole liian pitkä, kun asioita pidetään tärkeinä. Pitkämatkalaisia oli tullut Oulusta, Kajaanista, Raahesta, Kuopiosta, Joensuusta ja Tartosta saakka, eivätkä Lahti, Salo, Nastola, Kaarina tai Turku aivan lähellä pääkaupunkia ole.  Etänäkin osallistui jäseniä Tampereelta, Eurajoelta, Porista ja Raumalta sekä piiristä 140.  Asia pantiin ilolla hallituksen keskuudessa merkille.

Tärkein asia kokouksessa oli Suomen IW organisaatiota käsittelevän työryhmän väliraportin käsittely. Työryhmä oli tehnyt valtavasti töitä saadakseen pohjapaperin kokouksessa käsiteltäväksi. Keskustelua ei juuri syntynyt. Syy on varmasti se, että jäsenillä ei ollut aikaa perehtyä työryhmän raporttiin. Työryhmä tarvitsee jäsenistön apua ja evästyksiä työn jatkamiseksi.

Kauden 2023–2024 kansainvälisen Inner Wheelin tunnuslause on ”Shine A Light!”. Kokouksessa hyväksyttiin sen suomenkieliseksi käännökseksi hallituksen esitys ”Levitä valoa!”.

Kansainvälisen Inner Wheelin presidentin Trish Douglasin vierailu on aivan ovella. Olemme saaneet loistavan ohjelman. Siinä ilmentyy suomalaisille tuttu talkoohenki ja vieraanvaraisuus. Vierailun aikana Trish Douglas käy Tuusulassa, Järvenpäässä, Helsingissä, Riihimäellä ja Kuopiossa. Suuri kiitos kuuluu ohjelman suunnittelijaklubeille ja rahallisesta tuesta piirille 139 sekä Nurmijärven klubille. Erityismaininnan saa myös piiri 140, joka tukee vierailua rahallisesti, vaikka piirin alueelle ei Trish Douglas ehdikään tulla. Voimme täydellä sydämellä sanoa, että koko Suomen Inner Wheel on toivottamassa IIW presidentti Trish Douglasin tervetulleeksi Suomeen Inner Wheelin juhlavuonna 2023–2024.

Toivottavasti perinteiseksi muodostuva ulkoilu- ja yhdessäolonpäiväkin lähestyy. Vietämme sitä kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10., toivon mukaan kauniissa ja ehkä kirpeässäkin syyssäässä.

Sytyttäkäämme juhlavuoden kunniaksi keltainen, ilon ja ystävyyden värin kynttilä kokoustemme alussa muistuttamaan IW:n perusarvoista ystävyydestä, palvelusta ja kansainvälisyydestä.  Antakaamme vieraillemme keltainen ruusu perinteisen punaisen ruusun sijasta.

Onnellista juhlavuotta jäsenille ja toiminnan iloa klubeille!

Elokuun 30. päivänä juhlavuonna 2023–2024
Raija Partanen
Kansallisen Neuvoston presidentti