Kansallisen Neuvoston Presidentti Raija Partasen kesäkuun kirje

Hyvät piirien puheenjohtajat ja klubien presidentit, hyvät Inner Wheelin jäsenet

Haasteita monella taholla

Inner Wheel vuosi 2022-2023 on päättymässä. Se on ollut monella tapaa haasteellinen. Riminin Eurooppa-kokous pidettiin syyskuussa 2021. Siellä katseet kääntyivät vaativina Suomeen keskusteltaessa Berliinin jälkeisestä vuoden 2025 European Rally-tapahtumasta, ”Euroopan sisarpäivistä.” Kesällä 2022 pidettiin Eurooppa-kokous ja paine oli edelleen tuntuva. Esitin silloin, että Suomi järjestää European Rally -tapahtuman 2025 niiden suunnitelmien perustalle, jotka tehtiin Suomen covidin takia peruuntuneelle Women for Europe -tapaamiselle 2020.

Kutsu oli esitettävä muutaman kuukauden kuluttua Berliinissä European Rally -tapahtumassa syyskuussa 2022. Esittelin Suomea valokuvin ja sen tarjoamia palveluita. Suomi näytti kuvissa niin rauhan tyyssijalta kuin myös urbaanilta maalta kaupunkien profiilien kautta. Suomi sai ansaitsemansa aplodit esittäessäni lopuksi kutsun Suomeen syksyllä 2025 (raportti verkkosivuilla). Työryhmä on aloittanut toimintansa ja me saamme varmasti loistavan Euroopan Inner Wheel -tapahtuman Helsingissä syyskuussa vuonna 2025.

Haasteita myös kotirintamalla

Pinnan alle pikkuhiljaa muodostunut paine pääsi purkautumaan johtaen konkreettisiin toimiin, työryhmän perustamiseen toukokuussa 2023 selvittämään, vastaako nykyinen rakenne Suomen IW:n tämän hetken haasteita, kun jäsenet vanhenevat, toimihenkilöitä on vaikea saada, klubeja lopettaa toimintansa ja uusia jäseniä on vaikea saada.

Työryhmään saatiin Suomen Inner Wheelin kenttää hyvin edustava kokoonpano. Kun eri vaihtoehtojen vaikutukset Suomen IW rakenteen mahdolliselle muuttamiselle selvitetään, jäsenet voivat päättää, mihin suuntaan Suomen Inner Wheel tulevaisuudessa viedään.

Mitä rakenteelle sitten tapahtuukin, jäsenet ja heidän muodostamansa klubit ovat toiminnan perusyksikkö, johon koko toiminta perustuu ja nojaa.

Suomessa on klubeja, jotka saavat uusia jäseniä, vaikka nettotulos ei näytäkään nousua samanaikaisen luonnollisen poistuman tasatessa kasvua. Mitkä ovat näiden klubien salaisuus: varmasti aktiivisten ja IW-toiminnasta innostuneiden ihmisten ohella klubeissa vallitseva iloinen ja toisia arvostava henki, auttava mieli, mielenkiintoinen ohjelma ja rento meininki. Tällaiseen klubiin on helppo kutsua ystäviä, työtovereita, tuttavia ja tuttavien tuttavia tutustumaan klubin toimintaan.

Iloisia tapahtumia tiedossa

Kansallisen Neuvoston elokuun kokous
Toisen kerran tammikuisen kokouksen jälkeen kokoonnumme koko jäsenkuntaa edustavalla joukolla elokuun kokoukseen Helsinkiin käsittelemään sääntömääräisiä asioita. Katsomme myös taaksepäin, mitä kuluneena kautena on tapahtunut ja onko hallituksen toimintasuunnitelma ollut liian optimistinen. Suunnitteilla on myös mielenkiintoinen esitelmä, mikäli se mahtuu kokouksen aikatauluun. Tärkeää ja iloa tuottavaa on myös tavata tuttuja ja vieraampiakin jäseniä eri puolilta Suomea ja tuntea kuuluvansa hienoon kansainväliseen naisten järjestöön. Kokouksessa on hyvä alkaa katsoa jo tulevaisuuteen ja erityisesti lähitulevaisuuteen.

IIW presidentin vierailu
Kansainvälisen Inner Wheelin presidentin Trish Douglasin vierailu Pohjoismaissa on sikäli tapaus, että hän haluaa aloittaa kautensa vierailemalla Pohjoismaissa ja tulee ensimmäiseksi Suomeen ollen vieraanamme 10.-14.9.2023. Voimme sanoa, että se on meille kunnia-asia. Ohjelma on valmis. Tulopäivänään sunnuntaina hän on Järvenpään, Tuusulan ja Keravan klubien vieraana, seuraavana päivänä Kallio-Berghäll vastaa ohjelmasta Helsingissä ja seuraavina emäntinä vieraalle ovat Riihimäen ja Kuopion klubit. Ohjelma on lähetetty IIW-presidentille Trish Douglasille ja tiedoksi Margareta Vesslaulle Ruotsiin, joka on presidentin seuraava vierailukohde.

Vuosi 2024, Inner Wheelin juhlavuosi
Inner Wheelin juhlavuonna 2024 on jos koskaan tilaisuus nostaa profiiliamme ja tehdä Inner Wheeliä tunnetuksi. Voidaan järjestää juhlia, tanssiaisia tai juhlaseminaareja, piirien tai klubien toimesta ja mahdollisesti yhdessä rotarien kanssa (onhan meillä yhteinen alkukin). Jäsenistössämme on eri alojen asiantuntijoita, joten esitelmöitsijöitä varmasti löytyy juhlaseminaarien puhujiksi. Kutsuja tietysti lähetetään laajasti tunnettavuuden lisäämiseksi. Klubit voisivat kokouksissaan juhlistaa ja pitää esillä jotain ”esinettä”, vaikka kynttilää muistuttamaan juhlavuodestamme.

Lopuksi
Klubit ovat ymmärrettävästi pyytäneet pian alkavan IW-kauden teemaa. ”Shine a light” on teema, jonka suomennokseksi hallitus on pohdintojensa jälkeen valinnut ”Levitä valoa”. Kun IIW-presidentti aukaisee valitsemaansa teemaa tarkemmin, lähetetään suomennos välittömästi jäsenille. Tulevat IIW-presidentit eivät halua tuoda julkisuuteen omaa teemaansa, ennen kuin edellinen IW-kausi teemoineen on loppunut.

Hyvää ja rentouttavaa kesää toivottaen
Raija

Raija Partanen
Kansallisen Neuvoston presidentti,
hallituksen puheenjohtaja

Margarette Golding -ruusu
(lue ruusun tarina tästä linkistä)