Ulkoilua ja yhdessäoloa Tyttöjen oikeuksien päivänä

Kansanvälisenä tyttöjen oikeuksien päivänä 11.10.2022 Inner Wheel -klubit ulkoilivat yhdessä, kukin klubi omalla paikkakunnallaan, muistaen sen, että juuri nyt iranilaiset naiset taistelevat tyttäriensä oikeuksien puolesta. Koko Suomen Inner Wheelin yhteisen ulkoilupäivän tavoitteena oli myös yhteenkuuluvaisuuden lisääminen, se että muistamme kuuluvamme yhteiseen IW-perheeseen. Sade ja tuuli eivät haitanneet iloista yhdessäoloa! Ensi vuonna tavoitteena on kutsua muut Pohjoismaat ja myös koko Eurooppa yhteiseen ulkoilupäivän viettoon.

Kuvia klubien ulkoilupäivän vietosta:

Tamperelaiset ulkoilivat sateisessa säässä Tampereen keskustassa ja joivat kaffet Tallipihan kahvilassa.

Joensuussa oli oikein hyvä ulkoilusää. Innostunut joukko starttasi kävelylle klo 13. Lenkin jälkeen kahvihetki Kauppaneuvoksen kahvilassa.

Raahessa ulkoiltiin ”Tyttöjen iltaan” ja muistettiin erityisesti klubin kummilasta Zakia Amiria ja muita Tansanian tyttöjä. Vieraana ollut Saumu Dar es Salamista kertoi, että Tansaniassa vieläkin halutaan naittaa tytöt nuorena ilman mahdollisuutta koulunkäyntiin.

Nurmijärven klubi vietti liikuntapäivää Keravalla, tutustuen Artisti-Asun pukuvuokraamon valikoimiin. Tarkoituksena oli löytää 70-luvun asuja klubin 50-vuotisjuhliin, jotka pidetään 29.10.2022. Matka jatkui sovittelujen jälkeen Järvenpäähän Kirpputori Helmeen ihanille leivoskahveille ja täydentämään juhla-asuja!

Riihimäki-Hausjärvi -klubi teki kävelylenkin Riihimäen urheilupuiston pururadalla.

Salossa sää parani illaksi. Salolaiset reippailivat Tupurin kuntoradalla syksyisen väriloiston keskellä. Puolimatkassa, Tupurin laavulla, istuttiin tulilla ja nautittiin yhdessäolosta ja eväistä.

Turussa pieni urhea joukko uhmasi syyssateen viima ja käveli Aurajoen rannalla. Lounas Aboa Vetuksessa maistui lenkin jälkeen!

Kuopiossa tuulisesta ja sateisesta säästä huolimatta joukko IW:n urheita naisia kokoontui Kuopion satamaan, josta jatkettiin lenkkeillen Väinölänniemen upeisiin syksyisiin maisemiin. Ulkoilun jälkeen kokoonnuttiin kuukausitapaamiseen Pizzeria Sorrentoon.

Järvenpääläiset ulkoilivat Aleksis Kiven kuolinmökillä ja kuuntelivat siellä esitystä Aleksis Kivestä. Tämä olikin hyvä ja ajankohtainen historiallinen kohde, koska edellisenä päivänä oli Aleksis Kiven syntymäpäivä ja tänä vuonna on 150 vuotta Kiven kuolemasta.

Tapiolan IW klubi oli ulkoilemassa Töölönlahden maisemissa

Raumalla kävelemässä oli 17 sisarta, kauniissa illassa. Ensin kilometri kävelyä, sitten tutustuttiin uuteen, ilmiöksi asti nousseeseen Lykky-kirppikseen, jonka nuori yrittäjä Iia Haikonen toteuttaa unelmaansa. Iltateet juotiin kirppikseen kahvilassa ja tehtiin ostoksiakin. Lopuksi reipas kävely päälle, auringon jo laskiessa.

Kaarinalaiset viettivät liikuntapäivää Kaarinan keskusurheilukentällä tutustuen uusiin laadukkaisiin ulkokuntoilulaitteisiin. Aulin opastuksella tehtiin myös alkuverryttelyt ja loppuvenyttelyt. Kauniista syksyisestä illasta ja kuutamosta nauttien lopuksi juotiin kuumaa mustaherukkamehua.

Eurajoen IW sisaret kävivät testaamassa Eurajoen uudet kuntoportaat.

Porissa oli sadepäivä, joten käveltiin Satakunnan Museoon ja tutustuttiin ”Sota Porissa 1939-1944”-näyttelyyn ja nautittiin siellä kahvit.

Jyväskylän  IW-klubilaiset kävelivät Harjun ulkoilureittiä ja lenkin jälkeen söivät Vesilinnassa keiton ja jälkiruokana kahvin kanssa ihanat kakkupalat.

Klubien lähettämien tietojen pohjalta koonnut Annu Jauhiainen