Inner Wheelin 17. Eurooppa-kokous Larnakassa, Kyproksella 27.-30.4.2023

Kansallisen Neuvoston presidentti Raija Partanen ja varapresidentti Eve Pylkkänen edustivat Suomea Inner Wheelin 17. Eurooppa-kokouksessa Larnakassa, Kyproksella 27.-30.4.2023. Kokouksessa oli edustettuina 13 eurooppalaista maata, lisäksi Euroopan ulkopuolelta Israel, Jordania ja Egypti.

Kokouspäiviin sisältyi sekä asiantuntijoiden esitelmiä että virallisten edustajien puheenvuoroja oman maansa Inner Wheelin ajankohtaisista aiheista.
NR Raija Partasen esitelmän aihe oli Suomen ”Inner Wheelin jäsenmäärän väheneminen” (Declining Inner Wheel Membership). Aihe on ajankohtainen ja haasteellinen muissakin ns. vanhoissa IW-maissa.

Kaikkia yhteisesti koskettava aihe oli ilmastonmuutos ja kestävä kehitys, ”Agenda 2030” (SDG 2030), johon kaikki YK:n jäsenmaat ovat sitoutuneita:
On muistettava, että ei ole olemassa mitään suunnitelma B:tä jolla muulla tavoin kestävän kehityksen tavoitteet olisi saavutettavissa. Meillä ei ole planeettaa B!

Lisäksi pohdittiin Inner Wheelin mahdollisuuksia nykyaikaistua ja kehittyä, kun järjestö pian täyttää 100 vuotta. Esiteltiin myös Kansainvälisiä Inner Wheelin verkkosivuja, joiden jäsenosio (Member Portal) on kehitetty Googlen työtilan (Google Workspace) yhteyteen.

Kokouksen tärkein agenda oli läpikäydä sääntömuutosten ehdotukset ja niiden korjaukset kansainvälistä Inner Wheelin Säännöstöä (IIW Constitution and Handbook 2021) varten. Muutosehdotukset hyväksytään lopullisesti IIW Yleiskokouksessa (IIW Convention) Manchesterissa Englannissa keväällä 2024.

Lue Eve Pylkkäsen raportti Eurooppa-kokouksesta.