Ajatuksia IIW:n Board Directorin tehtävistä kausilla 2019-2021

       

Kesäkuun päättyessä kaksi kauttani IIW:n Boardin jäsenenä päättyy. Olo on sekä helpottunut että tyytyväinen. Näistä kausista on jäänyt todella paljon erilaisia muistoja.

Suomen jäsenet ovat mm. kysyneet:
Maksaako IIW myös maailmalla vierailevan presidentin seurueen matkat? Ei maksa. IIW maksaa presidentin matkustuskulut kohteeseen, mutta ei seurueen. Kutsun esittänyt maa kustantaa kohdemaassa kustannukset. Seurueen kustannukset jäävät presidentin huoleksi.

Mitä BD oikein tekee?
Näinä kahtena toimintavuonna IIW-maiden kansallisten neuvostojen vuosiraportit tulevat luettavaksi. Presidentti antaa ohjeen, miten nämä raportit kokouksessa käsitellään. Phyllis Charter halusi, että joka maan edustaja selvitti joitain kohtia raportista tarkemmin. Ei muuta. Bina Vyas ei hyväksynyt raporttien lähettämistä meille lainkaan, vaikka lähes joka zoom-tapaamisessa niitä pyydettiin. Miksi, hän ei vastannut. Presidentti määrittelee BD.n tehtävät oman kautensa aikana ja niitä toteutetaan mahdollisimman hyvin. BD:lle tulee kauden alussa lista niistä piirittömistä klubeista, joihin hänen pitää olla yhteydessä toimintavuoden aikana. Ebe on tarvinnut raportteja neljä kertaa. BD ei valitse klubeja, varapresidentin tehtäviin kuuluu lähettää klubien listat.

Minulla on ollut samat klubit koko kaksi vuotta kahdesta eri maasta. Kanadan klubiin sain yhteyden Messengerin kautta, klubin sähköpostiin ei kukaan ole vieläkään vastannut. Messengerin kautta sain klubin yhteyshenkilön sähköpostiosoitteen, johon laitoin kaikki viestit, liitteet, ohjeet ja tervehdykset. Kaikki viestit menevät tietenkin englanniksi, kukaan klubissa ei vain osannut englantia. Kaikki piti kääntää ranskaksi. Onneksi toisella BD:lla oli äidinkieli ranska ja hänellä oli myös pelkästään ranskaa osaava klubi omana klubinaan. Hän lähetti minulle käännökset ja sain näin lähettää kaikki tiedot ranskaksi käännettyinä. Toinen klubini oli Etelä-Amerikasta, aluksi klubeja oli kaksi. Toinen oli kuitenkin lopettanut toimintansa, enkä saanut minkäänlaista vastausta. Toinen klubi ei myöskään vastannut kertaakaan sähköpostiin, mutta Facebookin kautta sain kuitenkin jonkinlaisen kontaktin. Kontakti vaihtui, harmi vaan, koko ajan.

BD:n tehtäviin kuului myös viestitellä Capitation Fees-maksuista, jos se oli jäänyt maksamatta.

Vain ensimmäinen kausi oli nk. normaali suunnilleen helmikuun asti, sen jälkeen Covid-19 alkoi levitä ja myös IIW-maailma pysähtyi. Siirryimme vauhdilla Zoom-kauteen. WhatsAppin kautta pidimme tiiviisti yhteyttä niin 2019-2020 että 2020-2021-kausilla. Nämä molemmat ryhmät toimivat edelleen vilkkaasti.

Olen miettinyt, mitkä ovat olleet näiden kahden BD-vuoden kohokohdat.

1. Päätimme avata keräyksen varojen hankkimiseksi Covid-19 rokotteen saamiseksi köyhille maille.
2. Libanonissa Beirutin katastrofin (elokuu 2020) avustaminen. Tämä polkaistiin parissa päivässä ja tulokset ovat jo tiedossa.
3. Kroatian maanjäristysten perheiden auttaminen myös 2020. Tähän osallistui myös rotarit maailmanlaajuisesti.
4. Jaipur Virtual Convention 17-18.4.2021. Tästä on jo paljon ollut kirjoituksia, joten sisältöön en puutu. Edeltävä viikko oli vilkas niin viestien, sähköpostin kuin Zoom-tapaamisten kanssa. Laitan vain muutaman taustatiedon.
5. Ehdotus 9 poistettiin aivan ”viime metreillä”. Kreikan klubi veti ehdotuksensa pois, jonka jälkeen Constitution Chairman Corinne sai erittäin ikävän sähköpostin Itävallasta. Ehdotuksen sisältö oli, että maa, joka on saanut BD:n paikan, mutta jossa ei ole kansallista neuvostoa, voi hakea Constution Chairman-paikkoja. Kolmen vuoden kuluttua voi ehdottaa tätä muutosta uudelleen.
6. Itse Virtual Convention onnistui todella hyvin. Ohjelma oli mielenkiintoista ja vaihtelevaa sekä hyvin intialaista. Rekisteröityneitä ei tullut toivottua 5000, mutta selvästi yli 4000, tästä olimme tyytyväisiä. Äänestykset sujuivat mainiosti, hieman oli alkukankeutta, mutta ohjeet olivat selkeät ja Bina kävi ohjeen ennen jokaista äänestystä. Sovittiin myös, että Covid-19 aikana säästyneitä varoja voidaan käyttää uuden materiaalin, ja varsinkin sähköisen äänestyksen kehittämiseen.

Jo edellisessä raportissa kerroin, kuinka sekä EC:llä ja BD:llä oli vaikeuksia toimia niin Binan kuin paikallisen LCC:n kanssa. Tämä aiheutti mm., että osa sulki läppärinsä oman osuuden mentyä.

Board Directorit vaihtuvat kaudella 2021-2022, vain kaksi jatkaa. EC myös vaihtuu, vain Bina jatkaa past presidenttinä, varapresidenttinä aloittaa Zenaida Farcon. Tämä on minusta yksi IIW:n vahvuus, henkilöt vaihtuvat, mutta ”juna jatkaa kulkuaan eteenpäin”.

Kaikki IIW:n presidentit ovat erilaisia.

Phyllis Charterin kanssa teimme ryhmätöitä, pohdimme Jaipurin Conventionin jälkeen alkavaa kolmivuotiskauden teemaa. Zoom-tapaamisissa käytiin läpi jokaisen maan Covid-19 tilannetta. Suomen nuorten naisten hallitus sai ansaittua huomiota, myös pandemian hoidossa. Kaikki me olimme uuden edessä.

Bina Vyas halusi keskittyä koulutukseen ja laajentumiseen Meitä koulutettiin, kansallisten neuvostojen presidenttejä, piirien virkailijoita, klubien jäseniä, kaikki olivat tervetulleita koulutukseen. Koulutuksissa Bina kertoi, miten paljon pitäisi saada lisää klubeja, piirejä ja perustaa nuoremmille omia klubeja. Vuoden 2021 helmikuun lopun tilanteen mukaan uusia klubeja on perustettu 81, joista Intia 57, Pakistan 6, Bangladesh 5, Nepal 4, Italia 2 ja 1 Meksiko Malesia-Singapore, uusia IIW maita ovat Latvia, Ecuador ja Eswatini (Swasimaa). Uusia jäseniä on noin 1600, joista yli 1000 Intiasta ja 118 Italiasta. Jäseniä on yhteensä nyt 104,197, vuonna 2020 jäseniä oli 105,710. Vähennystä on siis tullut 1513 jäsenen verran.

Ebe Panitteri MartinesIn teema ”Pink First” aiheutti meissä melkoisesti hämmennystä. Ebe lähetti meille selkeät perustelut omalle teemalleen. Mielenkiinnolla jään seuraamaan.

Aika monelta kysyttiin, myös minulta, onko ehkä kiinnostusta hakea EC:n tehtäviä. Oma vastaukseni oli täysin selvä. ”En hae, en nyt, enkä tulevaisuudessa”. Kaikki EC:n tehtävät ovat todella vaativia ja vievät paljon aikaa. On parasta, että ne henkilöt hakevat, joilla on intoa ja mielenkiintoa.

Minä palaan oman klubini rivijäseneksi, omaan klubiin rivijäseneksi palaavat myös IIW:n presidentit, kun oma kausi on päättynyt.

Kaija Keijolaa odottaa mielenkiintoinen vuosi. Toivottavasti perinteinen tapaaminen lokakuussa voidaan turvallisesti järjestää.

Lämmintä ja aurinkoista kesää
Marja Kyrölä