Uusi IIW-presidentti Trish Douglas aloitti kautensa

Kansainvälinen Inner Wheel järjesti viime vuoden tapaan virtuaalisen vaihtoseremonian, kun uusi presidentti aloitti tehtävänsä uuden IW-kauden alettua. Keskiviikkona 19.7. saimme seurata näyttävää spektaakkelia ZOOMin kautta. Tilaisuus on edelleen katsottavissa Youtubessa.

Tilaisuuden juontajana toimi IIW:n taloudenhoitaja, intialainen Sarita Lunani. Ohjelma koostui sekä etukäteen nauhoitetuista pätkistä että ajantasaisesta live-yhteydestä. Huomio kiinnittyi Saritan erilaisiin asuihin: hän onnistui esiintymään ohjelman aikana 18 erilaisessa asussa!

Aluksi puheenvuoro oli presidenttikautensa päättäneellä Zenaida Y. Farconilla. Hän kertoi kuluneesta kaudestaan ja sen saavutuksista sekä runsaista matkoistaan eri puolille maailmaa. Hallituksensa, Board Directorien sekä lähimpien yhteistyökumppaneiden ja kaikkien IW-jäsenten lisäksi hän kiitti perhettään, puolisoaan sekä lapsiaan siitä, että hän on saanut toteuttaa unelmiaan ja palvella Inner Wheeliä, mitä työtä hän halusi myös jatkaa: My heart is forever at your service!

Käätyjen vaihdon ja past presidentti Ebe Martinesin kiittämisen jälkeen esiteltiin uusi presidentti Trish Douglas. Trishin pitkäaikainen ystävä Zena Coles, Past IIW Board Director, kertoi Trishistä ja hänen taustoistaan. Tervehdyksiä ja onnentoivotuksia toi myös kaksi brittiläistä IW-toimijaa sekä Trishin kaksi poikaa perheineen.

Virkaanastujaispuheessaan Trish valotti teemaansa Shine a light ja nosti esille kaksi ydinasiaa:

  • Brighten Lives in the Future
  • Mental Wellness Brightens Lives

Ensimmäinen näistä kohdistaa huomion meitä uhkaavaan luonnonkatastrofiin, ilmastonmuutokseen, jonka takia tulevien sukupolvien on taisteltava olemassaolostaan. Jo nyt monissa paikoin on puute puhtaasta ilmasta ja puhtaasta juomavedestä, puuttuu suoja kylmää ja kuumuutta vastaan, kodin ja turvapaikan menetys uhkaa. Maailman tulevaisuus näyttää kamalalta. Kuinka voimme kirkastaa elämää ja antaa toivoa tulevaisuudesta?

Inner Wheelin tavoite henkilökohtaisen palvelun kannustamisesta tarkoittaa, että jäsenet vapaaehtoisesti tarjoavat epäitsekästä palvelua. Inner Wheel Clubit ovat aina toimineet yksilöllisesti ja ovat vieneet läpi omia pienempiä hankkeitaan. Viime vuosikymmeninä useat Inner Wheel Clubit, piirit ja kansalliset hallintoelimet ovat toteuttaneet projekteja kokonaisille yhteisöille tai alueille. Kun Inner Wheel -jäsenillä on enemmän näitä synergiaetuja, valo loistaa vielä kirkkaammin – tämä on loistava uutinen ja tie eteenpäin.

Henkinen hyvinvointi kirkastaa elämää:

Mielenterveyssairaudet, stressi, traumat, uhriksi joutuminen ja syrjäytyminen ovat yhä yleisempiä ja nämä ovat usein johtaneet itsemurhiin, ampumisiin, puukotuksiin, perheväkivaltaan ja muuhun väkivaltaan ja kodittomuuteen. Monet Inner Wheel klubit eri puolilla maailmaa ovat aktiivisesti tukeneet ja auttaneet ja yrittäneet kirkastaa niiden elämää, jotka ovat kärsineet kipua ja tuskaa. Työ on kesken, enemmän pitäisi tehdä.

Aloitteita on tehty:

  • YK:n mukaan naisten ja tyttöjen panos rauhanrakentamiseen on edelleen aliarvostettua ja aliresursoitua ja siinä jää käyttämättä välineitä muutosten läpiviemiseen ja kestävään rauhaan. Inner Wheel klubit voisivat olla mukana virallisesti ja epävirallisesti tekemässä suunnitelmia ja päätöksiä, jotka koskevat naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksia, fyysistä ja henkistä terveyttä sekä turvallisuutta. Inner Wheel voi olla kumppani muutoksessa.
  • Naisilla pitää olla tietoa ja koulutusta ja tukea siihen, että he pystyvät ehkäisemään hätätilanteita, kriisejä ja katastrofeja sekä tarjoamaan apua ja toipumaan. Tämä edistää yhteisön kestävyyttä.

Inner Wheelin tavoitteena on edistää henkilökohtaista palvelua. Se tarkoittaa, että jatkamme sitä perintöä. jota olemme vaalineet viimeiset 100 vuotta. Levitetään valoa yhdessä, nautitaan uusista ystävyyksistä ja jatketaan kampanjointia vahvojen naisten ja vahvemman maailman puolesta. Tavataan Manchesterissa ja jatketaan Margarette Goldingin luomaa, sata vuotta vanhaa visiota! Levitetään yhdessä valoa minne tahansa me menemme!

Virkaanastujaispuheensa jälkeen Trish luovutti Zenaida Farconille Leadership Award’in ja nosti esille Zenaidan saavutuksia vuoden aikana.

Seuraavaksi esiteltiin uuden hallituksen, Executive Committee, jäsenet: Presidentti Trish Douglas, Varapresidentti Mamta Gupta Intiasta, Past Presidentti Zenaida Y. Farcon, Treasurer Sarita Lunani sekä Constitution Chairman Sissel Michelsen. Sen jälkeen olivat vuorossa Board Directorit sekä IIW Editor/Media Manager Prabha Raghunandan. Tämän jälkeen hallituksen jäsenille luovutettiin virkailijamerkit.

Ennen virallisen osuuden päättymistä esitettiin pätkistä koottu videoesitys valon siirtämisestä hallituksen jäseneltä toiselle sekä Board Directorilta toiselle. Lopuksi vielä mainostettiin ensi kevään Conventionia, jossa juhlistetaan Inner Wheelin satavuotista taivalta.  Päätössanojen jälkeen seurasi vielä epävirallinen osuus, jossa entiset IIW-presidentit tervehtivät nyt aloittanutta presidentti-Trishiä.