Neljästoista Eurooppa-kokous 12.-13.12.2020

Osallistuin European Meeting (jatkossa EM) virtuaalikokoukseen. Alun perin kokouksen piti olla Rodoksella, Kreikassa syyskuussa 2020, mutta koronapandemian vuoksi se muutettiin etäkokoukseksi.

Ensimmäisenä päivänä keskustelimme European Rallysta. Joillekin maille nämä suunnitellut päivät ovat huonoja, koska ovat lokakuussa ja piireillä alkaa piirikokoukset. Jotta voitaisiin yhdistää EM ja Rally, pitäisi molemmat järjestää heinä- tai elokuussa. Taloudellinen tosiasia on, että niiden järjestäminen varsinkin pääkaupungeissa on kallista ja ehdotettiin, että ne järjestettäisiin edullisemmissa paikoissa. Lisäksi keskusteltiin Rallyn ohjelmasta, jossa saisi olla symposiumeja, mutta myös vapaa-ajan tekemistä esim. kiertoajeluja ja niin etteivät ne olisi päällekkäin. Ei siis olisi joko tai, vaan sekä että. Kysymys siitä kuka järjestää Berliinin jälkeisen Rallyn, ei vielä keskusteltu, mutta siitä keskustellaan tulevassa ZOOM-kokouksessa. On ollut epäilystä, että GB&I ja Pohjoismaat eivät olisi kiinnostuneita European Rallysta, mutta tämä tieto korjattiin.

EM:stä todettiin, että sen suhteen on kokeiltu kaikenlaisia strategioita. On tullut paljon kommentteja osallistujilta minkälainen se olisi tulevaisuudessa. Tätä asiaa avasi myös italialainen Luisa Vinciguerra. Hänen esityksensä jälkeen ilolla todettiin, että suurin osa osallistujien toiveista oli myös Luisan esityksessä:

– työskentely pienryhmissä – ennen kokousta, itse kokouksen aikana ja kokouksen jälkeen

-pienryhmien tuloksista keskusteltaisiin EM:ssä

– mukaan laskettaisiin kaikki Euroopan maat  (klubit ja maat, joissa ei ole piirejä; maat, jossa ei ole Kansallista Edustajaa)

– läpinäkyvyys

– kommunikointi

– saataisiin Euroopan mailta yhtenäiset ehdotukset Conventioniin ja ehdokkaat kansainvälisiin tehtäviin

-järjestettäisiin tarvittaessa hybridikokouksia (osa voi olla paikalla ja osa etänä)

– menettelytapa siitä, kuka järjestää seuraavan EM:n

– voisiko myöskin klubit järjestää EM: in

– Constitutionin yksinkertaistaminen

– Kansallisen Edustajan (NR) roolia täytyisi vahvistaa

European Platform

Aneta Pohjois-Makedoniasta tarjosi ilmaista verkkosivustoalustaa Inner Wheelille. Hän voisi toimia yhdessä ylläpitäjä Charlotte de Vos:in kanssa.

Euroopan klubeista pitäisi tulla IIW:n elvytyslaboratorioita, IIW PP Catherine Refabert

Catherinen puhe tulee kokonaisena pöytäkirjan yhteydessä. Suurin osa osallistujista oli hänen kanssaan samaa mieltä, että tarvitsemme lainsäädäntöneuvoston perustuslaillisille asioille ja että meidän pitäisi työskennellä yhdessä pienissä ryhmissä / soluissa IW:n joka osa-alueella (Consitution, Editor / Media Manager jne.) Proposals ovat vain pieni osa CC:n työtä. Nykypäivänä on helppoa pitää Zoom-kokouksia, joiden kustannus on vain 170€ vuodessa 100 henkeä kohti. Suuri toive olisi, että Constitutionia yksinkertaistetaan.

IW:n demokratia, Kirsten Moller

Kirsten esitti, että IW:n tärkein osa on sen jäsenet. Meitä on 108 000 jäsentä, 3979 klubia ja 104 maata. Hän esitti tilastoja virkailijoista: IIW presidenttiä (53), rahastonhoitajaa (19), Constitution puhemiestä (13)viimeisen 53 vuoden ajalta. Vain 15 maata voi nimittää ehdokkaan IIW:n Executive Komiteaan (EC).  Hän antoi myös tilastoja maista, joissa on ollut Board Director (jatkossa BD) viimeisen 14 vuoden aikana. Vain 36 maata 104:stä voi nimittää ehdokkaan BD:ksi. Kirsten lopettaa esityksensä sanoilla:” Autetaan Inner Wheeliä saaman parhaat johtajat huolimatta mistä maasta he tulevat ja että meillä olisi sellainen IIW:n EC, joka osoittaa, että olemme maailmanlaajuinen järjestö.

Covid-19 pandemia, Mania Papadopolou Falidas

Olemme kaikki parhaillaan kokemassa yhtä pahimmista pandemioista nykypäivän historiassa. Pandemia levisi nopeasti ympäri maailman. Lääkärit ja hoitajat taistelevat potilaittensa hengen puolesta miettien miten tehdä se parhaiten ja samalla suojella itseään. Mitä meidän tulee tehdä? Yleisesti ottaen, meidän täytyy kommunikoida käyttäen kaikkia keinoja. Emme saa jäädä odottamaan hiljaa ja käpertyä itseemme. Siksi KOMMUNIKOINTI ja OPTIMISMI ovat avainsanat, että voimme pitää mielenterveytemme kunnossa ja samalla tämä auttaa lääketiedeyhteisöä pitämään meidät fyysisesti terveinä oikeilla hoitotoimenpiteillä.

IW Kyproksen projektit, NR Tassoula Vaskou

Tassoula puhui vaikeista ajoista, joita me kaikki elämme nyt. Siitä huolimatta klubit ja piirit yrittävät auttaa hädässä olevia ihmisiä. Heillä on hyvin läheinen suhde Libanonissa oleviin klubeihin ja kun Beirutissa sattui valtava räjähdys, he ovat tukeneet St. Georgen sairaalaa, joka tuhoutui täysin. Kypros myös tarjoutui pitämään EM 2022.

Convention asiaa, NR Kirsten Moller

Keskustelimme Euroopan maiden tekemistä ehdotuksista ja lisäyksistä Jaipurin Conventioniin, joka on siis etäyhteydellä huhtikuussa 2021. Ehdimme käydä lähes kaikki läpi.

Seuraavan European Meetingin esittely, Cinzia Tomatis, Italia 

Viidestoista Eurooppa kokous pidetään Riminillä, Italiassa 9.-12.9.2021.

Tässä kooste ensimmäisestä virtuaalisesta Eurooppa-kokouksesta ikinä.

Terveisin, Tuija
NP, NR