Kansallisen Neuvoston kokous 21.1.2023

Hyvät IW sisaret

IW kausi 2022-23 on puolivälissä. Kansallisen Neuvoston hallituksen uurastus elokuun jatkokokouksen ja sääntömääräisen tammikuun kokouksen onnistumiseksi huipentui Helsingissä lauantaina 21.1. Kokous oli historiallinen, koska nyt ensimmäistä kertaa myös klubien edustajat olivat mukana kokouksessa. Tätä mahdollisuutta käytti 24 klubia, joista neljä etänä. Puheenjohtajaksi oli kutsuttu Elsi Torn. Meitä oli paikalla iso joukko iloisia IW-jäseniä. Mikä parasta, tästä eteenpäin Kansallisen Neuvoston kokouksissa ovat organisaation kaikki tasot mukana keskustelemassa yhdistyksemme suuntaviivoista ja tekemässä niistä päätöksiä.

Molemmat kokoukset onnistuivat hyvin erinomaisen puheenjohtajan johtamana; keskusteltiin, mielipiteitä vaihdettiin, ääntenlaskijat olivat kahdesti töissä ja kokoukset saatiin päätökseen annetun ajan puitteissa.

Jäseniä puhutti osallistumismäärän rajoitus. Jouduimme tekemään päätöksen yhteen edustajaan/piiri ja klubi kokoustilan perusteella. Toivottavasti jatkossa kaikki halukkaat ja mahdollisimman moni IW-jäsen pääsee keskustelemaan ja vaikuttamaan asioihimme. Tulevaisuudessa voisimme jopa ajatella oheisohjelmaa kokouksen yhteyteen, vaikka mielenkiintoisen esitelmän tai musiikin muodossa.

Kentällä päästään valmistelemaan IIW presidentin Trish Douglasin vierailua kokouksen hyväksyttyä hallituksen esityksen vierailusta. Pian asetettava aivoriihi ryhtyy etsimään keinoja jäsenmäärän nostamiseksi. Kaarinan klubin aloitteeseen palaamme jo elokuun kokouksessa. Toivotaan, että siihen mennessä saamme käsiteltäväksi näkemyksiä piiritason organisaation tarpeesta. Jos muutoksiin näyttäisi olevan tarvetta on samalla syytä tarkastella koko organisaatiomme rakennetta ja tarvetta sääntöjen tarkistamiseen mahdollisesti muiltakin osin.

Pohjalaisten osakuntien talo Ostrobotnia aivan Eduskuntatalon läheisyydessä osoittautui erinomaiseksi kokouspaikaksi.

Raija Partanen
Kansallisen Neuvoston presidentti