Kansallisen Neuvoston kokous 13.8.2022

Kansallinen Neuvosto ry:n kauden 2022-2023 ensimmäinen kokous pidettiin lauantaina 13.8.2022 Riihimäen Teatterihotellissa. Pitkästä aikaa kokoonnuimme kaikki saman pöydän ääreen, etäosallistujia ei tällä kertaa ollut. Paikalla olivat presidentti Raija Partanen, past presidentti Tuija Knuutila, Varapresidentti Eve Pylkkänen, rahastonhoitaja Aila Blomster, sihteeri Tarja Laurila, viestintävastaaja Annu Jauhiainen sekä piirien puheenjohtajat Marjatta Haapaniemi (d139), Taru Niemi (d140), Eija Piispa (d141), Anja Lindfors (d142) sekä piirin 142 varapuheenjohtaja Tuula Karhumäki.

Kokouksen aluksi perinteinen vitjojen vaihto. Luovuttaessaan presidentin vitjoja Raijalle Tuija kertoi, että hän vitjoja kaiverruttaessaan oli jäänyt miettimään niiden merkitystä. Ne ovat kuin kauniit korut, mutta niihin sisältyy myös paljon vastuuta ja työtä, mutta myös arvostusta jopa valtaa. Tärkein asia kuitenkin on, että tämä kuvastaa naisten ketjua, jotka ovat tehneet työtä Inner Wheelin eteen. ” Vaikka niissä on sinun nimesi, sen nimen taakse kätkeytyy koko naisverkosto. Sinulla on paljon ihmisiä takanasi ja he kaikki seisovat sinun tukenasi. Kun sinä pidät näitä ketjuja hartioillasi, sinulla on koko Inner Wheelin tuki!”

   

 

    

Vastauspuheessaan Raija kiitti Tuijaa hienosti hoidetusta työstä ja muistutti, että Tuija on toiminut koko ajan oman palkkatyönsä ohella eli kantanut vastuuta kahdesta työstä. Jokainen tekee työtä oman persoonallisuutensa kautta ja se tuo hienoja vivahteita eri kausiin. Raija sanoi olevansa kiitollinen ja iloinen saamastaan luottamuksesta ja yrittävänsä olla luottamuksen arvoinen.

Ennen siirtymistä asioiden käsittelyyn Raija-presidentti sytytti yhden solidaarisuuskynttilän, johon kiteytyy IW-liikkeen arvot: ystävyys, palvelu ja muistamme, että nämä arvot ja yhteishenki ulottuvat kauaksi maamme rajojen ulkopuolellekin.

 

Asioita oli paljon käsiteltävänä, kuten tavallisesti. Asialistalla olivat sääntömääräiset asiat sekä monia ajankohtaisia asioita, mm. tulossa olevia kansainvälisiä tapahtumia ja yhteisiä projekteja.  Vahvistimme myös kauden teeman ”Work Wonders” suomennoksen: ”Kurkotetaan korkealle, tehdään ihmeitä!” Kävimme vilkasta keskustelua monista asioista ja kokous venyi. Kokouksen pöytäkirja tulee piakkoin jäsenten luettavaksi verkkosivujen suljettuun osioon, entiseltä nimeltään Arkku, mutta jonka nimi muutettiin nyt muotoon ”Jäsenille”.

Kiitos kokousta sujuvasti luotsanneelle presidentti-Raijalle ja mukavasta keskustelusta kaikille mukana olleille!