“In the Pink” -uutiskirje nro 5

IIW Presidentti Ebe Panitteri Martines’n neljäs pääteema Empowerment of women and girls – Naisten ja tyttöjen Voimaannuttaminen on uusimman ”In the Pink” uutiskirjeen sisältönä.

Voimaannuttamisen tavoitteena on naisten autonomia ja itsemääräämisoikeus. Se tarkoittaa, että naisilla on valtaa kontrolloida omaa elämäänsä. Heillä tulee olla yhtäläiset mahdollisuudet johtamiseen kaikilla tasoilla päätöksenteossa poliittisessa, taloudellisessa ja julkisessa elämässä. Heidän on saatava päättää omasta terveydenhuollostaan, omista tuloistaan ja investoinneistaan. Naisten taloudellinen riippumattomuus on ratkaisevan tärkeää sukupuolten tasa-arvon saavuttamiseksi ja naisten voimaannuttamiseksi.

Teema Empowerment näkyy Inner Wheel klubien toiminnassa eri puolella maailmaa, monella eri tavalla. Erityisen mielenkiintoinen mielestäni oli Uuden Seelannin Digital Empowerment of Members. Inner Wheel New Zealand on panostanut tietotekniikkaan, sillä erityisesti pandemian aikana on koettu tärkeäksi vahvistaa kommunikaatiota teknologian avulla. Kommunikaatio on elintärkeää, jotta pidetään kaikki Inner Wheelin jäsenet yhteydessä toisiinsa, voimaantuneina ja sitoutuneina.

Lehdessä kerrotaan myös miten Kansainvälistä Inner Wheel -päivää,  Inner Wheel Day, joka oli Inner Wheelin 98. syntymäpäivä, vietettiin tänä vuonna eri puolella maailmaa: Itävallassa ja Tsekeissä, Iso-Britanniassa, Islannissa, Malesiassa, Italiassa, Egyptissä, Kreikassa, Meksikossa ja monessa muussa maassa eri puolilla maailmaa.

Kolmantena teemana lehden sisällössä on projekti kohdunkaulan syövän ehkäisemiseksi, ”Wheel Can Cerv”. Useat klubit eri puolella maailmaa järjestivät tammikuussa  tempauksia, joiden tavoitteena oli lisätä tietoa kohdunkaulan syövästä ja korostaa rokotusten tärkeyttä.

Lehti avautuu tästä: ”In the Pink 5