In memoriam Pirkko Kiikka

Suomen Inner Wheel -järjestön Grand Lady, Pirkko, on poissa. Pirkko menehtyi vaikeaan sairauteen 20. helmikuuta 2022. Tieto poismenosta on pysäyttänyt meidät kaikki, eniten koko perheen ja muut läheiset. Lämmin ja kannatteleva osanottomme heille kaikille.

Kiitos, Pirkko, että olit.  Sinun säteilevä vaikutuksesi on edelleen täällä. Näemme Sinut kevään auringon herättelemissä kukissa, näemme Sinut tavassamme toimia, näemme Sinut paikallasi keskuudessamme ajatuksissa, toimissa, ratkaisuissa ja vastuussa. Inner Wheel -palvelujärjestön arvot ovat aito ystävyys, palvelu ja kansainvälinen yhteisymmärrys. Liityit Nurmijärven IW-klubiin vuonna 1977, ja toimit aktiivisena noin 45 vuotta. Sinun harvinaiset ominaisuutesi ja järjestön tavoitteet olivat yhtä, ja Sinun ansioluettelostasi tuli pitkä: kaksi kertaa klubin presidentin tehtävät, piirin 142 puheenjohtaja 1985-87, kansallinen edustaja 1996-1998, International Inner Wheel’in Board Member 1993-1995 ja Board Director 1999-2001. Panoksesi kaikissa tehtävissä on ollut paneutuvaa, osaavaa ja vaikuttavaa.

Pirkon kansainvälinen toiminta jatkui IIW-vuosien jälkeen kaksi kertaa ehdokkuudella IIW:n Presidentin tehtävään ja osallistumisiin mm. järjestön yleiskokouksiin, pohjoismaisiin kokouksiin ja Women for Europe -kokouksiin. Kansainvälisyys Suomessa näkyi lukuisten vaikutusvaltaisten vierailujen mahdollistajana, kansainvälisen Women for Europe -konferenssien järjestämisenä Tuusulaan ja Espooseen yhdessä BD Kaija Keijolan ja PBD Hannele Karhusen yhteistyönä.

Pirkon vastuunotto Suomen nuorison hyvinvoinnista kanavoitui suuriin tekoihin. Hän aloitti Tullille Inner Wheel’in huumekoirien lahjoittamisprojektin yhdessä Past Board Member Anja Toivasen ja piirin puheenjohtaja Sirkka Helavaaran kanssa. Pirkko toi Suomeen Life Education -koulutusohjelman Englannista yhdessä Inner Wheel -jäsenten ja rotareiden kanssa tukemaan Suomen nuorison hyvinvointia. Pirkko toimi Koulutus Elämään Säätiön puheenjohtajana 2001-2011. Kymmenet tuhannet lapset ovat saaneet terveiden elämäntapojen koulutusta Suomessa Pirkon aloitteellisuuden ja toteuttamiskyvyn ansiosta.

Pirkko on palkittu The Honoured Active Member -arvolla v. 1997, saanut The Active Honoured Badge’n v. 2011, Paul Harris Fellow -arvolla v. 1991. Hienoin palkinto on, että hänen aloittamansa työ jatkuu aktiivisesti, ja että me Inner Wheel -jäsenet jatkamme työtä edelleen samassa hengessä, suuresti kaivaten meitä inspiroivaa ja lempeästi haastavaa Pirkkoa.

Kirjoittajat PBD Hannele Karhunen ja Kansallisen Neuvoston sihteeri Tarja Lausvaara ovat Pirkon pitkäaikaisia ystäviä