European meeting, Malmö 3.-4.7.2014

Terveiset Malmöön tapaamisesta kaikille IW-sisarille. Olin ensimmäisen kerran tällaisessa tapaamisessa. Naisia kokoontui yhteensä 14 eri maasta.

Perjantaina ohjelmassa oli keskusteltu BD:  lukumäärästä. Tähän asti on valittu 16 henkilöä ehdokkaista. Keskustelua, välillä kiihkeääkin, oli eri kantojen puolesta ja vastaan. Sovittiin kuitenkin, että lukumäärä on hyvä pitää 16, jolloin pienetkin maat voivat saada edustajan Boardiin.

Jatkoimme seuraavaan Conventioniin sääntöehdotuksita, joista myös keskusteltiin tiukan asiallisesdti. Ehdotus, että klubin voisi perustaa jo 10 henkilöä, sai kannatusta.

Keskustelua herätti myös muutosehdotus muuttaa sana “woman” sanaksi “person”. Tätä ei kannatettu. Perusteluna mm. intialaiset ja afrikkalaiset eivät hyväksy, koska silloin mukaan tulevat miehet. Naiset tekevät työt ja miehet ottavat kunnian.

Nämä olivat minusta ne tärkeimmät sääntöehdotuskohdat.

Tunnelma oli koko ajan tosi hyvä. Puheenjohtaja Joke Emmelkamp Hollannista todella loistava. Homma pysyi hanskassa ammattitaidolla.

Lauantaina oli vuorossa infopaketti Intiasta. Toivon saavani tämän esityksen Gabrielle Schrumpfiltä, jotta voin laittaa sen nettiin kaikille luettavaksi. Hannele Karhunen kertoi W5fE-konferenssistä maaliskuussa Espoon Hanasaaressa. Kaikkien maiden edustajat kertoivat myös, miten on saatu uusia jäseniä klubeihin. Erityisesti kaikkia kiinnosti, onko saatu rotarien ulkopuolelta jäseniä. Mm. Ruotsiin oli saatu 185 uutta jäsentä.

Eri maat kertoivat myös, millä tavalla uusia jäseniä oli saatu. Tässä muutama tapa: avoimet tilaisuudet esim. 2 krt/vuosi (Belgia), omat henkilökohtaiset ystävät ja kirjeen avulla (Italia), kutsuu mukaan ja maksaa esim. 3 kertaa aterian (Tanska), Rotarien vuosikirjan alkusivuille info kuvien kanssa.

Tässä tiivistettynä kokemukset. Kuvia otin paljon, pitää vielä opetella niiden laittamienen kansioon.

terv. Marja