KN Presidentti Raija Partasen kirje 16.6.2024

Hyvät ystävät,

Toinen toimintakauteni 2023–2024 KN:n presidenttinä on lopuillaan. Se on ensimmäisen kauden tavoin ollut haasteellinen niin kansainvälisesti IW:n 100-vuotisjuhlista johtuen kuin myös kansallisesti.  Toimintakaudella 2022–2023 aloitettiin Suomen IW-jäsenten päätöksellä organisaatiouudistuksen suunnittelu moninaisine käytännön toimineen.  Nykyisen toimikauden lopulla alkoi suunnitelmien vieminen käytännön tasolle.

Kokemus koko toimintakaudestani on ollut myönteinen. Olen oppinut paljon voimavaroistani, joista en ollut aiemmin tietoinenkaan, olen oppinut monia käytännön taitoja puheenjohtajana olemisesta ja siihen liittyvistä vaatimuksista. Mieleen on palautunut tietokonetaitoja, jotka olin työn jälkeen jo unohtanut. Myönteistä on myös ollut se, että hallitus on tehnyt antaumuksella työtä yksi­tuumaisessa ”yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta” –hengessä. Näin ollen olemme pystyneet vastaamaan kaikkiin IIW:ltä saamiimme pyyntöihin. Saimme Suomen IW-historian Kansanvälisen IW:n 100-vuotiskirjaan, teimme yhdessä klubien kanssa onnitteluvideoita ja pari presidentiltä pyydettyä videota. Olemme saaneet määräajassa myös työhön liittyvät IIW-raportit valmiiksi. Saimme aikaan hienot posterit Manchesteriin täysin omalla työllämme alkaen ideasta lopulli­seen tulokseen. Nämä kaikki erittäin kireässä aikataulussa.

Kotirintamalla tavoitteemme on ollut valaista Kansallisen Neuvoston hallituksen moninaista työsarkaa. Olemme pyrkineen viestittämään meneillään olevista asioista reaaliajassa klubeille ja piireille. Olemme kertoneet kansainvälisistä asioista ja kotimaisistakin tapahtumista sekä viestein suoraan henkilöjäsenillemme että antamalla linkit helpottamaan asioiden äärelle pääsemistä. Verkkosivuilla asiat ovat katsottavissa pitkänkin ajan kuluttua. Myös piirien omat sivut ovat käytettä­vissä. Lukemalla verkkosivujamme pidätte itsenne ajan tasalla ja varmasti myös kiinnostutte IW-asioista. Menkää sivuillemme innerwheel.fi  ja Facebookissa www.facebook.com/innerwheelfinland. 

Suuri huolenaihe on ollut jäsenten ja klubien vähentyminen. Sitä on tapahtunut jo useamman vuoden aikana. Vastaava kehitys näyttää tapahtuneen monissa eurooppalaisissa sisarjärjestöissä. Jatkossa tulisikin kaikilla järjestön tasoilla pohtia keinoja tämän kehityksen pysäyttämiseksi ja toivon mukaan kääntämiseksi kasvuun. Meillä on loistava, hyvät ja ylevät tavoitteet omaava järjestö. Olisi suuri vahinko, jos tämä järjestö Suomessa kuihtuisi pienen ryhmän pyörittäväksi klubiksi. Vastuu asiantilan korjaamisesta kuuluu meille kaikille.

Annan urheilutermiä käyttääkseni kapulan seuraajalleni Eve Pylkkäselle helpottuneena, sillä onhan tuleva kesä minulle pitkästä aikaa huoleton kesä. Viime kesä meni IIW-presidentin Trish Douglasin vierailun johdosta käytyihin monenlaisin neuvotteluihin niin Trish Douglasin taustajoukkojen, ruotsalaisen kollegani kuin tietysti vierailuohjelmaa suunnittelevien klubien kanssa. Meille tuli loistava ja monipuolinen ohjelma, josta saimme kiitosta Trishiltä. Kesällä 2022 hikoilin Berliinin Eurooppa Rallyssa pitämäni esityksen johdosta koskien Helsinki-Rallya ja keväällä 2023 alkukesälle ajoittuneen Larnakan Eurooppa-kokoukseen lupaamani puheenvuoron valmistelussa. Kesällä 2021 hermoilin Riminin Eurooppa-kokouksen matkasuunnitelmien kanssa Tuijan ollessa Kansallisena Edustajana kokouksessa.  Kesään kuuluu tietysti aina myös KN:n elokuun kokouksen valmistelu.

Kaikesta edellisestä vuodatuksestani huolimatta jokaiseen mainitsemaani kesään ajoittuneet asiat olivat erittäin mielenkiintoisia tehtäviä. Kuten yleensä asioihin uppoutuessa tapahtuu, ne muuttuvatkin mielenkiintoisiksi, ajan ja paikan unohtaviksi työrupeamiksi. Myös positiiviset palautteet, joita olen tuon tuostakin saanut ja kiitollisena vastaanottanut, ovat kantaneet vaativissakin haasteissa. Niistä lämpimät, sydämestä kumpuavat kiitokset.

Me Suomen IW-jäsenet voimme katsoa luottavaisesti seuraavaan toimikauteen 2024–2025. Evestä tulee hyvä Kansallisen Neuvoston presidentti, jatkuvuus on myös taattu, kun Pia Helkiö on lupautunut varapresidentiksi. Heidän rinnallaan töitä tekevät tärkeät, taitavat ja kokeneet hallituksen jäsenet, sihteeri Tarja Laurila, viestintävastaava Annu Jauhiainen ja taloudenhoitajaTarja Louhenkilpi. Onnea ja työn iloa uudelle hallitukselle ja sen ahkerille työmyyrille.

Rentouttavaa kesää kaikille Suomen IW-jäsenille toivottaen

Raija

Raija Partanen
Presidentti, NR
Inner Wheel Suomi-Finland
Kansallinen Neuvosto ry