Step-by-Step #16 WP5:n muutoksia

Innerwheel.fi sivuston WordPress -julkaisujärjestelmään tuli huomattavia muutoksia päivitysversiossa 5.0. Näiden muutosten vaikutuksia ja selkeitä käyttömahdollisuuksia nyt selvitellään. Lähiaikoina niistä tehdään ohjeita tänne Step-by-Step -blogiin, jotta kirjoittajat voivat ottaa ne käyttöön. Muutokset tuovat monia parannuksia, mutta samalla vähän uutta opittavaa. Seuraavassa vähän avataan uudistuksista.

 • Kieliasu suomeksi – varsinaisen WP 5.0 -järjestelmän osat ovat suomenkielisiä, mutta monet lisäohjelmat ovat edelleen englannin kielisiä. Tämä aiheuttaa sekakielisyyttä.
 • Perustyökalujen paikka on muuttunut – Seuraavassa Step-by-Step #17 ja #18 ohjeita käyttöön
 • Uusi tekstityökalu – mahdollistaa monipuolisemman sivurakenteen tekemisen. Esim. listojen/luetteloiden kirjoittamisessa tabulaattorilla tehdyt sisennykset muistuttavat Word-mäistä muotoilua.
 • Pääsivuston kirjautumisturvallisuus nostettu kaksinkertaisella tarkistuksella, mutta piirisivuilla muutos ei ole vielä voimassa. Kirjautumisesta piirin sivulle ja salasanan uusimisesta kts. Step-by-Step #13 Kirjautuminen ym.

Pääsivuston uusi kirjautuminen

Sisäänkirjautumiseen tuli lisävarmistuksia, joilla tarkistetaan, että kyseessä ei ole hakkeroituja tai ”älykäs” robotti.

Kirjautumisikkunaan on perinteisen
Käyttäjätunnus- ja Salasana-laatikoiden 
lisäksi tullut kaksi tarkistuslaatikkoa! Näillä varmistetaan, ettet ole robotti!

 1. Hover or click the text box below -laatikko
  Viemällä kursori tähän laatikkoon aukeaa popup-ikkunaan 3-merkkinen teksti, jota klikataan tai se kirjoitetaan laatikkoon.
 2. Prove your humanity -laatikkoon kysytään laskutoimituksen vastausta.
 3. Muista minut -laatikon ruksaaminen varmistaa ettei tätä kysytä joka kerta!
  Tyhjenee, kun tyhjennät selaimen välimuistin! 

Tarkemmat kuvaohjeet: