Global Editor’s Meet 27.3.2024

Eilen pidetty Global Editor’s Meet keräsi enimmillään jopa 500 osallistujaa. Prabha Raghunandan, IIW Editor/Media Manager, oli laatinut tosi monipuolisen ohjelman, jossa nähtiin ja kuultiin IIW Presidentti Trish Douglasin puheenvuoro, entisten IIW editoreiden paneelikeskustelu, klubien kehittelemiä sloganeita IW:lle, piirien viestintävastaavien mielipiteitä sekä kansallisten editoreiden debaatti siitä, ovatko viestintävastaavat Inner Wheelin kuvan rakentajia. Ohjelman alussa esiteltiin Trishin matkoja ympäri maailmaa ja Suomikin oli siellä näyttävästi esillä.

Erikoisvieraana oli IIW presidentti Trish Douglas. Puheenvuorossaan Trish kiitti lämpimästi Prabhaa tämän tilaisuuden järjestämisestä. Prabha oli tehnyt todella suuren työn sen suunnittelussa ja toteutuksessa! Tuleva Manchesterin konferenssi tietenkin oli mukana Trishin puheessa. Hän perusteli, miksi aiemmissa konferensseissa ollut ”House of Friendship” on nyt korvattu ”House on Culture”’lla: koska me olemme “multi-cultural” järjestö. Seuraavaksi Trish muisteli matkojaan ympäri maailmaa ja kiitti kaikkia isäntiään lämpimästä vastaanotosta ja siitä, että hänet on otettu vastaan omana itsenään. Hän myös kiitti siitä, että hänen teemaansa Shine a Light on toteutettu eri puolilla maailmaa ja miten sekä ”Brightening lives for the future” ja “Wellness brightens lives” näkyvät siinä työssä mitä me teemme. Hän muisteli näkemiään katulapsia, jotka myyvät ilmapalloja kadulla klo 10 illalla, kuulovammaisia lapsia, joille Inner Wheel on antanut mahdollisuuden käydä koulua, ruoan- ja vaatteidenjakelua slummeissa. Kaikissa niissä on Inner Wheel ollut mukana auttamassa ja valaisemassa tulevaisuutta. Trish nosti esille myös meitä uhkaavan ilmastonmuutoksen ja luontokadon.

Lopuksi hän nosti esille säätiön, Foundation, josta hän on puhunut matkoillaan eri maissa. Se on hänelle sydämen asia ja hän haluaa saada sen aikaan, jotta voimme auttaa katulapsia, kuulovammaisia lapsia, luonnonkatastrofien uhreja ja muita avuntarvitsijoita nopeasti, ilman että joka kerta täytyy käynnistää rahankeräys. Hän halusi oikaista vääriä käsityksiä, joita on liikkeellä säätiön hallinnasta ja pyysi, että päättäjät tuleva Manchesteriin avoimin mielin. Jos emme saa tehtyä päätöstä säätiöstä nyt, seuraava mahdollisuus on vasta kolmen vuoden kuluttua ja silloin on liian myöhäistä auttaa niitä katulapsia tai kuulovammaisia lapsia, jotka tarvitsevat apua nyt.

Tallenne tapahtumasta on YouTubessa (linkki). Kannattaa katsoa!