Step-by-Step #13 Kirjautuminen ym.

Uusi kirjautuminen, Klikkaa alatekstiä!

Innerwheel-sivustomme käyttämä WordPress-julkaisujärjestelmä kehittyy ja siihen on tehty lähinnä turvallisuusmuutoksia. Samalla kirjautumisikkuna on muuttunut ja tämä koskee niitä käyttäjiä, jotka muokkaavat sivuja tai kirjoittavat blogikirjoituksia. Jos vain selailet sivuja tai menet jonkun klubin suljetuille sivuille, et tätä tietä tarvitse.

Uusi kirjautumisikkuna

Henkilöt, jotka muokkaavat vanhoja tai kirjoittavat uusia sivuja tai blogia, joutuvat kirjautumaan WP-julkaisujärjestelmään.  Huomaa myös, mille sivustolle Sinun käyttäjätunnuksesi on annettu – innerwheel.fi -pääsivustolle vai jollekin piirin sivulle, joita on 4: www.d139.innerwheel.fi,  www.d140.innerwheel.fi, www.d141.innerwheel.fi, www.d142.innerwheel.fi.

Kirjautumisikkuna

IW-sivuilla uudessa kirjautumisikkunassa (oikea kuva) perinteinen sisäänkirjautuminen tapahtuu ikkunan alareunan linkistä. Klikkaa Log in with username and password -linkkitekstiä ja kirjaudu kuten ennenkin. 

Tämän jälkeen tulee perinteinen kirjautumisikkuna (vasen kuva), johon syötät oman käyttäjätunnuksesi (username) ja salasanan (password). Jos salasanan syötössä tulee virheitä 5 kertaa peräkkäin, määrää ohjelma Sinut jäähylle. Ensin noin tunniksi ja toistamiseen tehtynä vähän pidemmäksi ajaksi. Näin vaikeutetaan mahdollista hakkerointia.

Unohtuneen salasanan uusiminen

Kadonneen salasanan vaihtomahdollisuus

Jos et muista enää salasanaasi, voit painaa kirjautumisikkunan alareunasta Lost your password? -linkkiä. Näin pääset vaihtamaan vanhan ”unohtuneen” salasanasi uuteen WP:n arpomaan. Avautuvassa ikkunassa kysytään sinun sähköpostiasi, jonka on oltava sama kuin IW:n näissä WP:n käyttäjätiedoissasi oleva sähköpostiosoite on. Klikkaamalla ”Get New Password” saat sähköpostiisi meilin, jossa on ohjeet jatkotoimenpiteisiin.

Muuttuneen uuden hankalan salasanan voit käydä vaihtamassa kirjautumalla sisälle tunnuksellasi ja uudella salasanalla ja menemällä omaan profiiliin. Täällä voit vaihtaa salasanasi sinulle paremmin sopivaksi.

Muuta huomioitavaa

a) Muista, että Innerwheel-sivusto koostuu 5 eri sivuista. Mihin Sinun käyttäjätunnuksesi oikeuttavat muokkaamaan ja kirjoittamaan sisältöä.
b) Käyttäjätasoissa on eroja. Kokeneemmalle käyttäjälle on annettu enemmän oikeuksia. Jos jokin ominaisuus ei toimi, voit pyytää käyttäjätasosi tarkistusta IW:n nettivastaavalta, nyt Pirkko Haario, tai weblakulta.
c) Jos edellä annetut ohjeet eivät auta, kannattaa pyytää jotakin tuttua kirjautumaan sivuille ja tarkistamaan, oliko käyttäjätunnuksesi oikein.
d) Jos sekään ei auttanut, voit kääntyä IW:n nettisivujen vastaavan (= viestintävastaavan) tai weblakun puoleen.

Uusia vinkkejä tulossa

a) Klubin oman ”salasanalla suojatun” sivun tekeminen esim. sisäiseen käyttöön.
b) Yksinkertaisen klubin valokuvasivun tekeminen.
c) Tehokeinoja valokuvasivun hyödyntämiseen mm. tuplakuvilla ja kuvateksteillä.
Näistä lisää ennen joulua!

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2017 
t. Pirkko ja weblaku